2013. november 9., szombat

Paradicsom leves, túrós-pudingos máglyarakás

Ma ebédre az örök kedvenc paradicsom leves,
másodiknak pedig Túrós-pudingos máglyarakás készült:
Hozzávalók:
(6 személyre)

20 dkg szikkadt vajas kifli
0 , 5 l tej
3 dkg vaj
3 egész tojás
10 dkg cukor

1 cs (25 dkg ) túró
1 ek. kr. cukor
1 cs. vanília
1 egész tojás
1 ek. Tejföl

2 , 5 dl tej
fél cs. vaníliás pudingpor
1 tojás sárgája
1 , 5 ek. cukor

Elkészítése:

A kifliket karikára vágjuk és egy tálba tesszük. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és a kiflikre öntjük. Egy kisebb, kb. 20x25 cm-es tepsit kizsírozunk és lerakunk egy sor áztatott kiflit (kb. a kiflik felét). Erre jön a túró, melyet ízesítettünk a kr. cukorral a vaníliával, 1 egész tojással és 1 ek. Tejföllel. Megint egy sor áztatott kifli következik, majd a fél cs. elkészített pudingpor, melybe belekevertünk (nem forrón) egy tojás sárgáját. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 percig sütjük. Közben a tojások megmaradt habját felverjük kemény habnak és ízesítjük 3 ek. Lekvárral. Ezt a habot a megsült puding tetejére simítjuk, majd 10-15 percre még visszatesszük a sütőbe, amíg a hab szépen megpirul. 


Kockákra vágva tálaljuk.

Ch. tartalma: 300 gramm
1 adagé: 50 gramm


4 megjegyzés:

  1. Mindkettő nagyon finom:) Én is nagyon szeretem a paradicsomlevest:)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is egyöntetűen szereti mindenki:)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon finomnak tűnik. Biztosan az is. Böllérversenyre pont jó.

    VálaszTörlés