2014. január 25., szombat

Currys-gombás csirkeszárny ragu pennével.

 Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny
1 nagy fej vöröshagyma
35 dkg szeletelt gomba
2-3 ek. étolaj

bors
csípős currypor
2 dl főzőtejszín
1 csapott ek. kukorica keményítő
petrezselyemzöld
0,5 kg penne tészta

Elkészítése:

A megtisztított csirkeszárnyat feldaraboljuk. (A legelső, hegyes ízét eltesszük húslevesbe.) Csak a középső részét és a szárnya combját használjuk fel. A felforrósított olajon megsózva és lefedve megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor mát üveges, hozzáadjuk a gombát. Borsozzuk és addig pirítjuk, amíg levet ereszt és összeesik. Ekkor tesszük hozzá a csirkeszárnyat. Fedő alatt nagy lángon, sűrűn megkevergetve pirítjuk addig, amíg kifehéredik és levet ereszt. Ekkor megkóstoljuk, ha kell még sózzuk, borsozzuk és teszünk bele ízlés szerint csípős curryport. Puhulásig főzzük. Ekkor hozzáöntjük a főzőtejszínt, és összeforraljuk. A főzőtejszínt kevéske vízben feloldjuk, enyhén besűrítjük vele a tejszínes szaftot. Lekapcsoljuk a lángot és még megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel.

A penne tésztát al dente főzzük. Tálalásnál a tésztára szedjük a currys-gombás csirkeszárny ragut.

2 megjegyzés: