2014. február 12., szerda

Krumpligulyás

Szerintem akkor a legcélszerűbb krumpligulyást készíteni, ha kevés hús van otthon...
Hozzávalók:

kb. 30 dkg sertéshús
1 fej vöröshagyma
2-3 ek. étolaj

bors
babérlevél
1 ek. őrölt paprika
1 ek. paradicsompüré
1 kg burgonya
20 dkg tészta

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát a felforrósított étolajon megsózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst és erős lángon addig pirítjuk, amíg kifehéredik és levet enged. Ekkor hozzáadunk 1 ek-nyi őrölt paprikát, 1 ek paradicsompürét, borsot, babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi és kb. 3/4 puhulásig főzzük. Ekkor hozzáadjuk az összedarabolt burgonyát, majd amikor már majdnem egészen megpuhul, beledobjuk a tésztát is. Ha kevés lenne a víz, pótoljuk.
Savanyúsággal, tejföllel lehet kínálni.

2 megjegyzés: