2014. április 14., hétfő

Tyúkhúsleves cérnametélttel, kirántott tengeri halfilé sokhagymás burgonyasalátával, birssajttal töltött banános muffin

Tyúkhúsleves cérnametélttel. Nálunk az nem vasárnapi ebéd, ahol nem úgy kezdődik, hogy tyúkhúsleves!:) 

 Sokhagymás, tejfölös burgonyasaláta:

Azért érdemelte ki a "sokhagymás" jelzőt, mert egyébként úgy készült, mint a rendes burgonyasaláta, de került bele lila hagyma, póréhagyma, medvehagyma, snidling. Finom is volt nagyon, úgyhogy ezentúl is a sokhagymás változatot fogom elkészíteni:)
 Kirántott tengeri halfilé, sokhagymás burgonyasalátával:
Birssajttal töltött banános muffin:
A birssajt eredetileg a tetejére került volna és hiába forgattam meg lisztben, szépen belesüllyedt a tészta közepébe.
De sebaj, így lett belőle töltött muffin:)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ez az orgonás muffin. Milyen halat rántottál? Hagyod kiolvadni előbb?

    VálaszTörlés
  2. A kisfiam kedvence a tyúkhúsleves, és egyedül csak a cérnametélttel eszi meg, emiatt nálunk hetente kétszer fő húsleves jó nagy adagban - mondhatni szinte minden nap ezt esszük mostanában. :) Egyébként imádom én is, nem unom meg...
    Finom vasárnapi ebédetek volt.

    VálaszTörlés
  3. Ani ige, hagytam kiolvadni a halat. Alaszkai tőke
    halfilé volt, nem pangasius, annak a húsét nem szeretem. Este kivettem a hűtőből, több réeg papírtörlőbe csomagoltam, hogy feligya a keletkező vizet, ne szívja fel a halhús. Reggel meg még meg is nyomkodtam, ne legyen tele vízzel a hal. Aztán kirántottam:)

    Gabriella, nálunk is nagy kedvenc a tyúkhúsleves:) Nem is lehet megunni:))

    VálaszTörlés
  4. De jó ötlet ez a papírtörlő! Köszi.

    VálaszTörlés
  5. Aaaah! Egyszer kisírok egy meghívót! :)

    VálaszTörlés