2014. július 12., szombat

Amerikai palacsinta


Eddig még sosem jutottam el odáig, hogy kipróbáljam, illetve megkóstoljuk ezt, az egy időben nagyon népszerű és jellegzetesen amerikai édességet.
Ma sütöttem párat, aztán levontam a következtetéseimet:
- a mi vékony palacsintánk legalább is megszokottabb
- sok időt vesz igénybe, amíg megfelelő mennyiség elkészül
Nem volt rossz, de nem fogom sűrűn megsütni:)
Hozzávalók: 

40 dkg finomliszt 
10 dkg vaj 
6 dl tej 
3 tojás 
1 csomag sütőpor 
2 evőkanál kristálycukor 
csipetnyi só 

Elkészítése: 

A lisztet szitáljuk egy tálba,  keverjük össze a sütőporral, a cukorral és a csipetnyi sóval. Az olvasztott  vajat öntsük a lisztes keverékhez, a langyos tejjel együtt. Ezután üssük bele a tojások sárgáját. A tojásfehérjét egy kevés cukorral keményre felverjük és a tésztához adjuk.  Keverjük csomómentesre a tésztát, és hagyjuk állni tíz percet. 

Kenjünk ki olajjal egy serpenyőt,  hevítsük fel jó forróra, és kis adagokban süssük ki a tésztát. Nem kell annyit a serpenyőbe önteni, mint a hagyományos palacsintánál. Ha megsült, tálaljuk vajkockával, juharsziruppal, bármilyen lekvárral, vagy krémmel. 


2 megjegyzés:

  1. Ez a recept nálam a gofri alapja, amit a gofrisütőben készítek. Szeretjük, gyorsan elkészül és laktató.
    Az amerikai palcsintát receptjét úgy ismerem, hogy a tojások fehérjét külön kell keményr felverni és az alapanyagokhoz hozzáadni. Ettől lesz kellemes laza (vastagabb) "piteszerűbb" a tésztája.
    Itt olvashatsz nálam róla: http://bessyke-2.blogspot.de/2015/08/palacsinta-malna-alomban.html
    Üdv. Kavics

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen, meg fogom nézni :)

    VálaszTörlés