2014. július 9., szerda

Csirkemell-csíkok meggyes raguval, rizzsel

Itt a meggy-szezon... Úgy döntöttem, a mai ebédünkből se maradjon ki a meggy!:)
Hozzávalók:
(2 személyre)

1 nagyobb csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 tv. paprika
1 paradicsom
15 dkg magozott meggy
koriander
pár csepp balzsamecet
2-3 ek. étolaj

bors

Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk, a felforrósított olajban addig pirítjuk csak, amíg kifehéredik. Ekkor kiszedjük az olajból és beledobjuk a vékony csíkokra felvágott zöldségeket. Pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kimagozott meggyet is. Visszatesszük a ragura a húst és csak annyi ideig pirítjuk már, hogy az ízek átjárják a húst. Megkóstoljuk, szórunk rá pár csepp balzsamecetet, hogy a meggy íze hangsúlyosabb, egyúttal édeskésebb legyen.
Párolt rizzsel tálaljuk, tálaláskor apróra vágott korianderrel, ennek hiányában petrezselyemzölddel szórjuk meg.

3 megjegyzés: