2014. december 3., szerda

Sárgaborsó gulyás.

Ma szívem szerint babgulyást főztem volna, de két ok miatt is meggondoltam magamat: Nem biztos, hogy Annácska gyomrocskájának jót tesz a bab, amúgy meg nem is áztattam be az este. Ki tudja, meddig főne?
Akkor jutott eszembe, hogy a múltkor mennyire ízlett Annácskának a sárgaborsó főzelék... Nosza, máris összeállt a fejemben, hogy sárgaborsó gulyát készítek.
Úgy készült, mint a babgulyás, csak sárgaborsóból. És Annácskának nem csak a saját része, az enyém is nagyon ízlett!:) Nem volt baj, hogy nem volt villával egy kicsit összeaprítva a benne levő:)
A füstölt íz sem zavarta. Tettem bele - a csirkemell mellé - egy darabka füstölt oldalast is.

2 megjegyzés:

  1. Nos, hát ide meg azt írtam, hogy a füstölt íz csak jót tesz a sárgaborsónak, persze anélkül is megehető. Ha néha eszembe jut, csinálok.
    Csináltál már dahlt? ez egy citrommal készült sárgaborsós recept, nagyon finom. Az a lényege, hogy egyben maradnak a borsószemecskék. Sajnos, valahova elkallódott a receptje, ezt egy krisnás cikkben olvastam, nagyon régen.

    VálaszTörlés
  2. Nem lehet rossz. A neten biztosan fent van.

    VálaszTörlés