2015. április 14., kedd

Finomfőzelék chilis/fokhagymás sült pulykanyakkal

Finomfőzelék volt ma az ebéd, chilis/fokhagymás sült pulykanyak karikákkal.
Szép vastag pulykanyakat tudtam venni. Ilyenkor a vékonyabb felét levágom, abból készül leves, a vastagabb, jó húsos felét pedig meg szoktam sütni.
Hozzávalók:
(2 személyre)

1 kg jó húsos-vastag pulykanyak
chilis/fokhagymás szósz
frissen őrölt fekete bors

2-3 ek. kókuszolaj

Elkészítése:

A pulykanyakat 2-3 cm-es karikákra (a csigolyánál) összevágom. A chilis/fokhaymás szósszal, őrölt fekete borssal, sóval bepácolom és attól függően, mennyi időt tudok rászánni, hűtőben hagyom pácolódni. Most ez nem volt több fél óránál, de így is finom lett!:) Egy serpenyően felforrósítottam a kókuszolajat. A pulykanyakak mindkét oldalát jó alaposan átsütöttem, szép piros színt kaptak. Ekkor egy kevés vizet (lehet alaplé is, ha van kéznél) öntöttem alá és fedő alatt addig pároltam, amíg a nyakon lévő hús megpuhult. Ekkor levettem a fedőt és a nyakakat zsírjára sütöttem. A vízből (alapléből) inkább többször öntsünk alá egy keveset, hogy a végére ne maradjon alatta sok lé.

Tálalásnál a finom chilis/fokhagymás szaftból is tettem a főzelékre.

3 megjegyzés:

  1. :) Kedves Párod biztosan készít Neked, ha megkéred... Finom és nem drága.

    VálaszTörlés
  2. De jó ötlet. Levesnek szoktam főzni, mert isteni finom a levese. Sütve még nem próbáltam, lementem a receptjét, el ne felejtsem :-)

    VálaszTörlés