2015. április 29., szerda

Mazsolás-zabpelyhes keksz

Hozzávalók: 
(10-12 db-hoz)

1 dl natúr joghurt
9, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
9, 4 dkg nyírfacukor
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál só
12 dkg zabpehely
5 dkg mazsola
vanília aroma

Elkészítése:

A tojást a joghurttal összekeverem, majd hozzáadom a cukrot és a sót. Ha már simára kevertem, beleöntöm a zabpelyhet is. Jól elkevergetem, aztán a fahéjat a liszttel és a sütőporral együtt a többihez adom. Jól összedolgozom, végül az aromát és a mazsolát is hozzákeverem.
Jól formázható masszát kapunk, amiből kb. 10-12 db kis kerek lepényt formázok. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, előmelegített sütőben 175 fokon, 10-15 perc alatt készre sütöm.

A teljes kiőrlésű liszt és a zabpehely miatt nagyon jó élettani hatásai vannak.

2 megjegyzés: