2015. május 13., szerda
Paradicsomos csirke párolt rizzsel, fejes salátával
Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg-os csirke
0,5 l. paradicsomlé
bors
só
pár csepp édesítőszer
bazsalikom
zeller zöld
reszelt vöröshagyma
1-2 ek. étolaj, v. kókuszolaj
1 tk. étkezési keményítő
2 mk. őrölt paprika
2 dl rizs
1-2 ek, étolaj, vagy kókuszolaj
4 dl víz
só
fejes saláta
salátalé
Elkészítése.
A csirkét feldaraboljuk. A reszelt vörös hagymát a kókuszolajon megfuttatjuk, majd rátesszük a csirke darabokat. Megsózzuk, megborsozzuk, majd nagy lángon, kevergetve kissé átpirítjuk. Megszórjuk 2 mk. őrölt paprikával, majd felöntjük a paradicsomlével. Beledobjuk a zeller zöldet, a bazsalikomot, ha száraz bazsalikom van csak, akkor kissé megszórjuk vele. A paradicsomlé ahogy megkívánja, pár csepp édesítőszert is adunk hozzá.
Fedő alatt puhára pároljuk. A végén 1 tk. étkezési keményítővel kissé besűrítjük.
Köretnek párolt rizst készítünk.
Tálalásnál zeller zölddel, v. bazsalikomlevéllel díszítjük.
A fejes salátához elkészítjük az öntetet. Tálalásnál csak belemártjuk a salátaleveleket és tányérra tesszük.
A paradicsomos ételek az egyik a kedvencek között. Biztos finom volt, és jól is néz ki.
VálaszTörlésLíviám, tényleg finom volt:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:)