2015. július 5., vasárnap

Csípős chilis csirkemell csíkok párolt zöldségekkel

Ebben a hőségben nem igen kíván az ember még talán enni sem. Ez a finom csípős chilis csirkemell is akkor lett volna tökéletes, ha még van időm és a zöldségekből inkább salátát készítek.
Hozzávalók:

csirkemell csíkok
fokhagymás chiliszósz
tabasco szósz
étolaj

hagyma
sárgarépa
cukkini
kápia paprika
új krumpli
zöldborsó
vágott korianderlevél

Elkészítése:

Azért nem adtam meg konkrét mértékegységet, mert ezt aztán mindenki kedve szerinti mennyiségben készítheti el.
A csirkemell csíkokat bepácoltam és jó fél órát állni hagytam. Utána a felforrósított étolajon fehéredésig pirítottam. Amikor elkészült, félretettem és melegen tartottam. A visszamaradt olajon pirítottam meg szépen sorban a zöldségeket, de éppen csak annyira, hogy még roppanós legyen, de már ne legyen ress nyers.
Tálaláskor korianderlevéllel szórtam meg.

2 megjegyzés: