2020. szeptember 17., csütörtök

Görög saláta


Hozzávalók:

(4 személyre)


20 dkg koktélparadicsom

15 dkg olajbogyó (fekete v. zöld, ill. vegyesen)

15 dkg füstölt ízű feta sajt (lehet sima is)

20 dkg kígyóuborka

10 dkg lilahagyma (lehet vörös, ill. újhagyma is)


Öntethez:


3 ek. olívaolaj

1 ek. víz

1 ek. citromlé

ízlés szerit morzsolt bazsalikom (szezonban frissen vágott)

ízlés szerint bors


Elkészítése:


A saláta hozzávalóit kb. egyforma kockákra vágtam. Elkészítettem az öntetet. Az alapanyagokat egy nagyobb edénybe öntöttem, ráöntöttem az öntetet.



Alaposan összekevertem és kb. 1 órahosszára hűtőbe tettem.


 

2 megjegyzés: