2011. május 15., vasárnap

Ma ebédre krumplis tésztát készítek.

Mondtam a páromnak, eldöntheti, mit szeretne enni: a krumplis tészta, a grenadirmars és a gránátos kocka közül választhat:)) Sikerült megegyeznünk:)

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg nagy kocka tészta
50 dkg krumpli
1 fej vöröshagyma
2 evőkanálnyi  zsír v. étolaj
1 paprika
1 paradicsom

bors
babérlevél
őrölt paprika

Elkészítése:


Tökéletesen paprikás krumplit  készítek, csak egészen rövid lével. (Persze szalonna és kolbász nélkül. Ámbár az olvasztott szalonnazsír semmit nem rontana ezen az ételen sem:) Amikor megfőtt, krumplinyomóval összenyomom. A tésztát sós, forró vízben kifőzöm, majd anélkül, hogy leöblíteném, a krumplival összekeverem.
Tejfölös uborkasalátával, fejes salátával, vagy bármilyen savanyúsággal kitűnő étel.




Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...