Már pár napja készítettem, de akkor csak említést tettem róla, receptet nem írtam. Most pótolom:)
Hozzávalók:
(4 személyre)
4-5 szem burgonya
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyem
paradicsom
zöldpaprika
kevés étolaj
babérlevél
petrezselyemzöld
lestyán
őrölt paprika
só
Elkészítése:
A burgonyát és a zöldségeket megtisztítom, majd a burgonyát kb. 0,5 cm vagtag kockákra, a zöldségeket ugyanilyen vastag karikára vágom. A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom. Felforrósítom az olajat, beledobom a hagymát, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre párolom. Félrehúzom, teszek rá 2-3 kávéskanál őrölt paprikát, beleteszem az összes zöldséget, a babérlevelet, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd felöntöm 2,5 liter vízzel. Sózom, majd addig főzöm, amíg a benne lévő zöldségek megpuhulnak. Ekkor a petrezselymet és egy kevéske lestyánt összeaprítok és a levesbe szórom. A gázt pedig le is zárom alatta.
Házi készítésű kockatésztával, tejföllel és ecettel tálalom.
Hozzávalók:
(4 személyre)
4-5 szem burgonya
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyem
paradicsom
zöldpaprika
kevés étolaj
babérlevél
petrezselyemzöld
lestyán
őrölt paprika
só
Elkészítése:
A burgonyát és a zöldségeket megtisztítom, majd a burgonyát kb. 0,5 cm vagtag kockákra, a zöldségeket ugyanilyen vastag karikára vágom. A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom. Felforrósítom az olajat, beledobom a hagymát, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre párolom. Félrehúzom, teszek rá 2-3 kávéskanál őrölt paprikát, beleteszem az összes zöldséget, a babérlevelet, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd felöntöm 2,5 liter vízzel. Sózom, majd addig főzöm, amíg a benne lévő zöldségek megpuhulnak. Ekkor a petrezselymet és egy kevéske lestyánt összeaprítok és a levesbe szórom. A gázt pedig le is zárom alatta.
Házi készítésű kockatésztával, tejföllel és ecettel tálalom.
2 megjegyzés:
Nagyon szeretem én is a krumplilevest, hasonlóan készítem én is.
Én készítem még egyféle képen, majd azt is beleteszem, ha sor kerül rá:)
Megjegyzés küldése