A múltkori sült alma-köret adta az ötletet, hogy kipróbáljam a sült birset is. Jó, a tv-ben is láttam, hogy ilyet csináltak valamihez:)
Hozzávalók:
40 dkg sovány darált sertéshús
1 db zsemle (vagy 54 g kenyér)
1 db tojás
5 dkg vöröshagyma
5 dkg zabpehely
1 evőkanál olaj
őrölt bors
fűszerpaprika
zúzott fokhagyma
Elkészítése:
A darált húst összedolgozzuk a vízben előáztatott és kinyomkodott zsemlével, a tojással és a fűszerekkel. Olajjal megkent tepsibe formázhatjuk pogácsának, de süthetjük egyben is.
Köretnek adhatunk mellé burgonyát, főzelékhez feltétnek nagyszerű.
Sült birsalma:
2 db birsalmát megmosunk, felszeletelünk, kimagozunk, majd felhasználásig citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. Egy serpenyőbe 2-3 evőkanálnyi étolajat forrósítunk, beletesszük a lecsepegtetett birsszeleteket, és minden oldalukat pirulásig sütjük. Ekkor előmelegített sütőbe tesszük és a birsalma puhulásáig ott sütjük.
Egy adag szénhidráttartalma:
4 db vagdalt 18,3
10 dkg birs 9,0
15 dkg burgonya 30,0
Összesen: 57,3
========================
8 megjegyzés:
Fantasztikus ebéd!
Nagyon tetszik. A sült birsalma milyen jó ötlet köretként! Ki fogom próbálni. :)
Sült birsalma? Ez jó! Eddig csak kompótként ettük, meg sajtként, de ki fogom próbálni.
Mrita, köszi:)
Petra, tudom ajánlani, finom.
Teakert, Neked is csak ajánlani tudom.
Van birsalmám, hús mellé akartam vele valamit kezdeni, ez jókor jött ötlet és kivitelezés, köszi :)
Vicuska, nagyon örülök, hogy máris hasznát vetted az ötletnek:)
Sült birsalma,nem rossz,szeretem a sült gyümölcsöket,két napja sütöttem körtét,és általában télen majd mindenhez sült gyümölcsöt eszünk!!!Most vár rám néhány birskörte,csak meg kellene pucolni,de talán ma rászánom magam!!!!
Ezt így ahogy van szívesen elfogyasztottam volna!!és utána a kalács!!!!:):):):)
Mellissina, ehhez még csak lehéjazni sem kell:)
Megjegyzés küldése