2011. november 15., kedd

Frankfurti leves és szilvás gombóc volt ma az ebéd.

Még a múltkor vettem kelbimbót és bizony már sürgetett, hogy főzzek belőle valamit. Így került ismét terítékre a Frankfurti leves. Két dolgot nem szeretek nagyon benne: a virslit és a kelbimbót:)) A kelbimbóval most még csak-csak elvoltam, de a virslit a páromnak adtam:)
1 adag szénhidráttartalma: 11 gramm

szilvás gombócból csak két db-ot ettem, az ismert diétám miatt.

1 db mirelit szilvás gombóc szénhidráttartalma: 18 gramm
1 db házi készítési szilvás gombóc szénhidráttartalma: 22-28 gramm

16 megjegyzés:

Aleda írta...

Felénk nem készítik a frankfurti levest, de annyiszor találkoztam vele a blogokon,hogy egyszer elkészítettem. Nem voltam elragadtatva a végeredménnyel, de több mint valószínű,hogy én bénáztam el benne valamit .

María írta...

Pedig nagyon jól néz ki a levesed!! Én inkább kelkáposztából szoktam készíteni, annak nem olyan intenzív az íze, mint a kelbimbónak. Nagyon szereti a család!! A gombóc meg Párom kedvence, a szilvásért nem rajong annyira, mint a (régen, Nagymamája által készített) túrós, lekváros és kakaós gombócért.

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Roza!
Èn a szilvás gombócból kérnék. Nálunk sajnos nem nagyon eszi rajtam kivül senki,csak magamnak meg nincs kedvem csinálni. :-(
Bea

gondaanyu írta...

Mi szeretjük a Frankfurti levest, kelkáposztából szoktam én is. De a kelbimbót is kedveljük.

Éva írta...

Ez az ebéd nagyon az én ízlésemnek volt kitalálva, de nem kaptam belőle semmit! Nagyon guszta a levesed meg a gombócod is!

trollanyu írta...

Mi nagyon szeretjük a frankfurti levest, de eddig csak kelkáposztából főztem.A szilvás gombócot most azonnal fel tudnám falni:)

Kati írta...

Én sem készítettem még ilyen levest, kelbimbót sem ettem soha, de egy próbát megérne. Ma én is szilvásgombócot ebédeltem anyukám jóvoltából, ő főzte.

Juci konyhája írta...

Finom ebédet készítettél! Mi is szeretjük a frankfurti levest és persze a szilvás gombócot is!
Érdekes még kelbimbóból nem főztem. Az is érdekes, hogy csak kelkáposztával eszik csak meg. A kelbimbó nekik fúj dolog.

Juci konyhája írta...

Jaj azt elfelejtettem írni, hogy a gyerekek nem szeretik.

wanna írta...

Csatlakozom, én sem főztem még frankfurti levest, se kelkáposztával, se kelbimbóval, valszeg én is a virsli miatt :).
A szilvás gombócot viszont imádom, de még ezt sem készítettem. Nagy a lemaradásom, van mit pótolnom.

Lívia írta...

Imádom mind a kettőt, a levest és a gombócot is. Különösen a szilvásat. Én is kelkáposztából készítem és mivel a virslit még a jobb minőségűt sem szeretem, így csípős debrecenit karikázok bele.Ugyan olyan vékonyságú mint a virsli,de sokkal finomabb.

mellissina2 írta...

Roza,jöhetek a levesre?ha nem adsz gombócot,nem baj!!!Akkor a levesből dupla adagot kérek!!!!

Roza írta...

Aleda, nem tudom. Nagyon nem lehet elrontani. Talán az ízhatás nem jött be Nektek.

Maria, most egyrészt azért készítettem kelbimbóból, mert volt itthon, másrészt azért, mert annak idején az üzemi konyhán - érdekes módon - mindig kelbimbóból volt.

Bea drága, legközelebb küldök fénypostán:)

Gondaanyu, a levét én is szeretem:) Tehát az ízekkel nincs problémám, csak a virslivel. Most még a kelbimbóval is elvoltam:)

Éva, köszönöm:)

Trollanyu, ha a családod is megeszi, meg van egy napi főznivalód:)

Kati, ez valóban így van. Ki kell próbálni, amit még nem ettünk, aztán kiderül, hogy elkészítjük-e máskor is, vagy inkább nem:)

Juci, persze, a gyerekek az más kategória. Lehet, hogy felnőtt korukban meg szeretni fogják:)

Wanna, főzöl Te is olyan dolgokat, amiket meg mi nem főztünk még. Így van ez. Ahány ház...:)

Lívia, ez jó ötlet látod!:) Eszembe nem jutott volna, hogy debrecenivel helyettesítsem a virslit, pedig az biztosan ízletesebb levesben.
Köszönöm:)

Mellissina drágám jöhetsz!:) Akkor lesz elég gombóc is, leves is!:)

wanna írta...

Ez így van, de ez benne a jó, tanulunk egymástól!

MJ írta...

Szilvás gombóóóóc! Ááááá! Hammm!
Én most olyan étvágyba jöttem, hogy elmegyek és nekiállok kisütni a (sunnyogó) pácolt halam. :)

Roza írta...

Wanna, bizony, ez jó:)

MJ hát veled tartottam volna enni egy kis sült pácolt halat...:) De mitől sunnyogó?

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...