Ma még az utolsó pillanatban is módosítottam az ebéden:)Jókat mosolyogtam magamban, mert egyáltalán nem azt készítettem, amit elterveztem. De finom lett, mindegyőnknek ízlett, így nem bántam meg a változtatást.
Hozzávalók:
kb 60 dkg tengeri halfilé
só
bors
gyömbér
curry
3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál liszt
4-5 evőkanál étolaj
Rizsköret:
1 bögre rizs
1 narancs
só
sáfrány
2-3 evőkanál étolaj
Saláta:
fél fej fejes saláta
kb. negyed db kínai kel
citromlé
bors
tejföl
Elkészítése:
A kiolvadt tengeri halfilét egyforma kockákra vágtam. Sóztam, borsoztam, fél teáskanál curryt és ugyanennyi gyömbért szórtam rá, majd rányomtam 3 gerezd fokhagymát. Összekevertem és bő másfél órát állni hagytam.
Addig elkészítettem a rizst. Ehhez az olajat felforrósítottam, beleöntöttem a bögrényi rizst és fehéredésig pirítottam. Ekkor felöntöttem 2 bögrényi forró vízzel, sóztam, tettem bele 2 késhegynyi sáfrányt, majd az előmelegített, de takaréklángon lévő sütőbe tettem.
A salátához a megmosott fejes salátát és a kínai kelt egyforma kisebb darabokra tépkedtem. Borsoztam, citromlevet facsartam rá, összekevertem lazán és tálalásig a hűtőben tartottam.
A rizshez hozzátettem - de nem kevertem össze - a kis kockákra vágott narancsgerezdeket, a lángot lekapcsoltam, de a rizst a meleg sütőben hagytam tálalásig.
Az olajat felforrósítottam, a halkockákat a liszttel megszórtam, összekevertem, majd két részletben kisütöttem.
Tálaláskor összekevertem a rizst a narancskockákkal, a salátára pedig 1 evőkanálnyi tejfölt tettem.
10 megjegyzés:
Ez így finom, ahogyan van! Eltettem, és el fogom készíteni, bár bajok vannak, mert a rizst nem eszem együtt a húsfélékkel, no de a saláta elég lesz hozzá!
A rizs majd keményítőnapon lesz salátával! :)))
Nagyon örülök, hogy megtetszett:)) Készítsed el és váljék egészségedre!:)
Nagyon finom lehet és nekem jöhetne együtt is, igaz nem most:) A sáfrányos narancsos rizs különösen megfogott, nagyon király:)
Ha hal, akkor jöhet, a rizset még nem próbáltam naranccsal, de nem lehet rossz.
Nagyon guszta ebédet hoztál össze! Szeretem a halat, sűlve szoktam általában készíteni de biztosan ízletes volt így is!
Remek ételt rittyentettél megint! :)
Miért nem jut eszembe ilyesmi? De jó, hogy Neked eszedbe jutott :). Nagyon fincsi!!
Köszönöm, Lányok:)) Nekem is csak "kínomban" jutnak eszembe ilyen ételek:)) Amikor már ürül a fagyasztó, de mégis valami olyat készítenék, amit szívesen elfogyasztunk és a szénhidrát-diétámat is be tudom tartani... Mert hát, már erősen "sokadika" van:(
Jó ötlet a fagyasztott tengeri halfilék pácolása sütés előtt! Különlegessé tehetők ezáltal. Narancsos rizs ? hmm, és még szép is! Sok jó ötlettel "csodákra" vagyunk képesek. Ez tényleg szuper ebéd lehetett.
Wanna, köszönöm szépen:) Pedig elég szűkösek a lehetőségeim...
Megjegyzés küldése