2011. november 9., szerda

Fűszeres halfalatok sáfrányos-narancsos rizzsel, tejfölös salátával.

Ma még az utolsó pillanatban is módosítottam az ebéden:)Jókat mosolyogtam magamban, mert egyáltalán nem azt készítettem, amit elterveztem. De finom lett, mindegyőnknek ízlett, így nem bántam meg a változtatást.

Hozzávalók:

kb 60 dkg tengeri halfilé

bors
gyömbér
curry
3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál liszt
4-5 evőkanál étolaj

Rizsköret:

1 bögre rizs
1 narancs

sáfrány
2-3 evőkanál étolaj

Saláta:

fél fej fejes saláta
kb. negyed db kínai kel
citromlé
bors
tejföl

Elkészítése:

A kiolvadt tengeri halfilét egyforma kockákra vágtam. Sóztam, borsoztam, fél teáskanál curryt és ugyanennyi gyömbért szórtam rá, majd rányomtam 3 gerezd fokhagymát. Összekevertem és bő másfél órát állni hagytam.
Addig elkészítettem a rizst. Ehhez az olajat felforrósítottam, beleöntöttem a bögrényi rizst és fehéredésig pirítottam. Ekkor felöntöttem 2 bögrényi forró vízzel, sóztam, tettem bele 2 késhegynyi sáfrányt, majd az előmelegített, de takaréklángon lévő sütőbe tettem.
A salátához a megmosott fejes salátát és a kínai kelt egyforma kisebb darabokra tépkedtem. Borsoztam, citromlevet facsartam rá, összekevertem lazán és tálalásig a hűtőben tartottam.
A rizshez hozzátettem - de nem kevertem össze - a kis kockákra vágott narancsgerezdeket, a lángot lekapcsoltam, de a rizst a meleg sütőben hagytam tálalásig.
Az olajat felforrósítottam, a halkockákat a liszttel megszórtam, összekevertem, majd két részletben kisütöttem.
Tálaláskor összekevertem a rizst a narancskockákkal, a salátára pedig 1 evőkanálnyi tejfölt tettem.

10 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Ez így finom, ahogyan van! Eltettem, és el fogom készíteni, bár bajok vannak, mert a rizst nem eszem együtt a húsfélékkel, no de a saláta elég lesz hozzá!
A rizs majd keményítőnapon lesz salátával! :)))

Roza írta...

Nagyon örülök, hogy megtetszett:)) Készítsed el és váljék egészségedre!:)

trollanyu írta...

Nagyon finom lehet és nekem jöhetne együtt is, igaz nem most:) A sáfrányos narancsos rizs különösen megfogott, nagyon király:)

Kati írta...

Ha hal, akkor jöhet, a rizset még nem próbáltam naranccsal, de nem lehet rossz.

Éva írta...

Nagyon guszta ebédet hoztál össze! Szeretem a halat, sűlve szoktam általában készíteni de biztosan ízletes volt így is!

Petra írta...

Remek ételt rittyentettél megint! :)

María írta...

Miért nem jut eszembe ilyesmi? De jó, hogy Neked eszedbe jutott :). Nagyon fincsi!!

Roza írta...

Köszönöm, Lányok:)) Nekem is csak "kínomban" jutnak eszembe ilyen ételek:)) Amikor már ürül a fagyasztó, de mégis valami olyat készítenék, amit szívesen elfogyasztunk és a szénhidrát-diétámat is be tudom tartani... Mert hát, már erősen "sokadika" van:(

wanna írta...

Jó ötlet a fagyasztott tengeri halfilék pácolása sütés előtt! Különlegessé tehetők ezáltal. Narancsos rizs ? hmm, és még szép is! Sok jó ötlettel "csodákra" vagyunk képesek. Ez tényleg szuper ebéd lehetett.

Roza írta...

Wanna, köszönöm szépen:) Pedig elég szűkösek a lehetőségeim...

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...