2011. november 17., csütörtök

Gombás-húsos ravioli tejszínes mártásban

Nos, eddig még sosem készítettem ilyen fajta tésztát. Se barátfülét, se semmit, ami hasonló technikával készül.
De ma nagyon elszántam magamat. Körbenéztem a fellelhető recepteket és döntöttem. Elkészítettem. Vannak apró hibái (nagyok lettek, kevés volt a töltelék, levegős maradt) de ezeket legközelebb a jelen tapasztalatok birtokában el tudom kerülni.
Itt egy közeli képen szerettem volna láttatni, hogy elvágva milyen, de khm... nem lett nagyon jó:))


Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt
3 tojás


Töltelékhez:

25 dkg darált hús
15 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
fél cs. petrezselyemzöld
bors

3-4 evőkanál olaj

Mártáshoz:

1 doboz (2 dl) főzőtejszín
1 kis pohár tejföl
1 teáskanál ételízesítő
2 evőkanál étolaj
3 dkg vaj

Tálalásnál:

fél cs. petrezselyemzöld

Elkészítése:

A tésztához valókból szép sima levestésztát készítünk. Én tésztagéppel nyújtottam el, éppen ezért igyekeztem, hogy a tésztát páros számú db-ra és kb. egyforma nagyságúra osszam. Amikor a legvékonyabbra nyújtottam a tésztát, egy abroszon szikkadni hagytam.

Elkészítettem a tölteléket: a zsíradékon kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam az apró kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadtam a darált húst, majd saját levében addig pirítottam, amíg csak egy kis időre volt szükség, hogy megpuhuljon. Ekkor hozzáadtam az apró kockára vágott gombát, ismét sóztam, borsoztam és addig pirítottam erős lángon, amíg a levét is elfőtte. Ekkor megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel, majd kihűtöttem.

Következett a mártás: az olaj-vaj keverékét felmelegítettem, beleöntöttem a tejfölt, simára kevertem, beleöntöttem a főzőtejszínt, hozzáadtam az ételízesítőt, pici őrölt borsot, majd összeforraltam.

Az első tésztacsíkot  megkentem tojásfehérjével, majd egymástól kellő távolságra (kb. 5-6 cm) teáskanálnyi halmokat raktam a kihűlt töltelékből. Ráborítottam egy másik tésztacsíkot, a közöket óvatosan lenyomkodtam, majd körben a töltelék körül. Amikor ez megvolt, fogtam a derelyevágót és körben kivágtam a tésztát. Szépen sorban így jártam el mindegyikkel, míg el nem fogyott. Ezután forró, sós vízben pár perc alatt kifőztem, majd onnan  a mártásba szedtem ki őket.
Tálalásnál petrezselyemzölddel szórtam meg.

10 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta, finom lehetett. Én egyszer készítettem raviolit, de nem nagyon sikerült, túl nagyok lettek.

Éva írta...

Nagyon guszta és biztosan finom! Nem a világ végén élek de mégsem hallottam még erről a tésztáról pedig nagyon finom lehet! Kifogom egyszer próbálni!

Hobbychef írta...

Ahhoz képest, hogy első próbálkozás, szuper lett.

Málna konyhája írta...

szerintem nincs ennek semmi baja))), jól néz ki

babette főz írta...

Szerintem ezt nem is lehetne szépen fotózni. És rusztikusan szebb, mint vérprofi szabályosan:)

María írta...

Roza, nagyon ügyes vagy!! Csúcs szuperek a raviolijaid, még így vacsi után is szívesen megkóstolnám. A házi tésztánál talán nincs is jobb kaja. Főleg, hogy csupa tojásos, biztos isteni volt!!

Roza írta...

Katalin, ezek is nagyocskák, de legközelebb több tölteléket merek beléjük tenni.

Évám, ez rokona a barátfülének, csak az ugye, édes:)

Endre, köszönöm:)

Málna,azt mondod? Köszi:)

Babette, köszönöm:) Csak nő az önbizalmam:)

Maria, nagyon finom volt. Már azon eszelek, mikor készítsek megint:))

wanna írta...

Hát ez pompás! Imádom a raviolit, minden formájában, szoktam is készíteni, de túl melós nekem :)

MJ írta...

Kár hogy szemmel nem lehet jóllakni!
Nekem való, mert gombákra is szoktam vadászni és meg is eszem. Még élek. :) Nem véletlen, mert szoros kapcsolatot ápolok a gombaszakértővel. Biztos ami biztos! :))

Roza írta...

Wanna, mit mondjak? tényleg melós!:)

MJ, irigylem, hogy értesz a gombákhoz.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...