2012. június 25., hétfő

Hagymaleves, zöldborsós tokány galuskával

Ez volt a mai ebéd:)
A zöldborsós tokány  receptje innen származik.
Ebéd  után leszedtem a meggyet. Nem elég, hogy az idén nagyon kevés termett, még több, mint a fele rossz is volt:(
Édesanyámtól tanult recept alapján teszem el télire.

Meggy  nyersen - télire

5 kg kimagozott meggyet elkeverek 1 kg cukorral, vagy édesítőszerrel, 1 evőkanál ecettel és 1 mokkáskanál nátrium benzoáttal. Jól összekeverem, hűvös helyen tartom másnapig, közben többször megkeverem. Másnap üvegekbe töltöm, lezárom és a kamrába teszem.
A megmaradt édes meggylevet szörpként fogyaszthatjuk.

4 megjegyzés:

Lilla írta...

A Párom nagyon szeretné.

Petra írta...

Tökéletes menü. Nagyon szeretném. :)))

trollanyu írta...

Egy kis meggyet nekem is tehetnél el tlire:) Nagyon szeretem:)

Roza írta...

Jól van Lányok, mindenkinek küldök, ki mit szeretne:)) Jó?:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...