2014. április 10., csütörtök

Medvehagymás, fekete olajbogyós penne

Hozzávalók: 

25 dkg penne tészta 
8-10 dkg fekete olajbogyó 
15 dkg darált hús 
jókora marék medvehagyma-levél 
kb. 10 cm hosszú póréhagyma szár 
Tabasco szósz 
1 dl főzőtejszín 
2-3 evőkanál étolaj 
só 
bors 

Elkészítése:

A póréhagymát hosszában kettévágjuk, majd vékony szeletekre. Ugyanígy a medvehagyma-levelet és az olajbogyót is. 
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a darált húst, kicsit átsütjük, majd a pórét és az olajbogyót, végül a medvehagyma-levelet. 
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a csípős íz eléréséhez megszórjuk egy kis Tabasco szósszal. 
Ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd a közben kifőzött "al dente" pennére öntjük. Összekeverjük és tálaljuk.


2 megjegyzés:

MJ írta...

Friss medvehagyma leveleket az idén először a Bécs melletti nagy erdőben ettem. Egyszerűen nem bírtam megállni és telepakoltan a szendvicsemet friss zölddel. :)

Roza írta...

Így kora tavasszal én is gyakran vagyok így:) Bármit, csak valami friss zöld legyen!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...