2014. augusztus 3., vasárnap

Natúr szelet párolt rizzsel, csicseriborsós vegyes salátával

Odafigyelünk az étkezésünkre. Ezért pl a rántott szeletet is ritkábban készítem. Inkább flekkent, vagy natúrszeletet, egybensült-, vagy pácolt húsokat készítek. Sok salátát, párolt zöldségeket. 
Ha rizst, vagy burgonyát is készítek köretként, akkor csak minimális mennyiséget, hogy kisebb legyen a kísértés:)
A csicseriborsós vegyes saláta hozzávalói:
(4 személyre)

10 dkg csicseriborsó (üveges,konzerv)
20 dkg padlizsán (egy nagyobb fele)
1 db fehér paprika
1 db piros paprika
1 db sárgarépa
1 db alma
5 dkg krémfehér sajt
1 kisebb fej lila hagyma (most vörös)
fél jégsaláta tépkedve
2 db paradicsom
3 ek. balzsamecet

bors
worchestershire szósz
pár csepp tabasco szósz
2-3 ek. olivaolaj
1 citrom leve és lereszelt héja
megszórni snidling, vagy koriander
Elkészítése:

A csicseriborsót leszűrtem és alaposan leöblítettem.  A padlizsánt meghámoztam, majd vékonyra (3 mm) szeleteltem és 2-3 ek. olivaolajjal kikent tepsiben sorba raktam, majd forró sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem. Megvártam, amíg kihűlt és kissé összedaraboltam.  A többi hozzávalót is megtisztítottam és lehetőség szerint egyforma vékony szeletekre vágtam őket. A padlizsánt is hozzáadtam. A végén sóztam, borsoztam, ízlés szerint tettem rá a szószokból és a balzsamecetből, ill. a citromléből. Rámorzsoltam a krémfehér sajtot, óvatosan összeforgattam, megszórtam snidlinggel és tálalásig hűtőbe tettem.

1 megjegyzés:

Berek Illa írta...

Ezt a pofátlanságot!... Én a hús sütésére voltam kíváncsi, nem erre a katyvaszra!

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...