2014. szeptember 10., szerda

Gombás-zöldséges gulyásleves

Hozzávalók:
(2 személyre)

 25 dkg sertés comb
3 dkg füstölt kenyérszalonna
15 dkg szeletelt csiperke gomba
15 dkg szeletelt zöldbab
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
bors

vágott petrezselyemzöld
1 mk. tejföl
5 dkg paradicsom
2 dkg zöldpaprika
2 ek. étolaj

5 dkg száraztészta
Elkészítése:

 A húst kisebb kockákra, a vöröhagymát kisebb kockákra, a zöldbabot 1,5 cm-es darabokra, a sárgarépát és a petrezselymet karikára vágtam. A paradicsomot és a paprikát egészben raktam bele.
 A vöröshagymát a kellően felforrósított étolajon, a szalonnával együtt, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a húst és a zöldségeket. Nagy lángon addig pirítottam, amíg levet eresztett. Ekkor felöntöttem 1,2 l. forróvízzel (lehet alaplével is, ha van éppen). Fűszereztem, majd puhulásig főztem. Ekkor beledobtam 5 dkg száraztésztát, amit csak al dente főztem meg. 
Tejföllel a tetején és vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaltam. 
Az étel szénhidráttartalma 83,9 gramm
Tészta nélkül 47,9 gramm
1 adag szénhidráttartalma 41,95 gramm
Tészta nélkül 23,95 gramm

2 megjegyzés:

María írta...

Hú de jól néz ki, szívesen megkóstolnám :)!!

Roza írta...

Mariám, adnék is szívesen!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...