Az étel alapötletét a Kriszta konyhája c. blogból merítettem.
Én nem szerettem volna olyan ünnepélyesre készíteni, ezért egy egyszerűsített változatot gondoltam ki, sima hétvégékre, hétköznapokra.Hozzávalók:
(1 főre)
0,2 kg csirkemell filé
1 kis fej v. hagyma (5 dkg)
1 gerezd fokhagyma
2 ek. étolaj
0,15 kg sütőtök
1,5 dkg kókuszreszelék
1 dl habtejszín
1 dl víz
őrölt chili,
őrölt koriander,
csípős curry,
őrölt bors,
csipet fahéj
só
Elkészítése:
Az olajon a felkockázott v.hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát. Fűszerezzük, majd a felkockázott sütőtököt adjuk hozzá, és a vizet. Majdnem puhára pároljuk, félig lefedve. Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a tejszínt. Felforraljuk és készre pároljuk.
Köretnek szezámos rizst készítettem hozzá.
Hozzávalók:(1 főre)
5 dkg rizs
2 dkg szezámmag
1 dl víz
étolaj
só
Elkészítése:
A felforrósított étolajon addig pirítjuk a szezámmagot, amíg pattogni nem kezd. Ekkor hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a kétszeres mennyiségű rizzsel, sózzuk és sütőben, kis lángon, lefedve készre pároljuk.
Tálalásnál aprított petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Szénhidráttartalom:
Az 1 adag sütőtökös tejszínes csirke szénhidráttartalma 19 g
Az 1 adag szezámos rizs szénhidráttartalma 39 , 95 g
Az 1 adag étel összes szénhidráttartalma 58 , 95 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése