2014. szeptember 11., csütörtök

Sütőtökös tejszínes csirke szezámos rizzsel

Az étel alapötletét a Kriszta konyhája c. blogból merítettem.
Én nem szerettem volna olyan ünnepélyesre készíteni, ezért egy egyszerűsített változatot gondoltam ki, sima hétvégékre, hétköznapokra.
 Hozzávalók:
(1 főre)

0,2 kg csirkemell filé
1 kis fej v. hagyma (5 dkg)
1 gerezd fokhagyma
2 ek. étolaj
0,15 kg sütőtök
1,5 dkg kókuszreszelék
1 dl habtejszín
1 dl víz
őrölt chili,
őrölt koriander,
csípős curry,
őrölt bors,
csipet fahéj
só 

 Elkészítése: 

Az olajon a felkockázott v.hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát. Fűszerezzük, majd a felkockázott sütőtököt adjuk hozzá, és a vizet. Majdnem puhára pároljuk, félig lefedve. Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a tejszínt. Felforraljuk és készre pároljuk. 

Köretnek szezámos rizst készítettem hozzá. 
Hozzávalók:
 (1 főre) 

5 dkg rizs
2 dkg szezámmag
1 dl víz
étolaj

Elkészítése:

 felforrósított étolajon addig pirítjuk a szezámmagot, amíg pattogni nem kezd. Ekkor hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a kétszeres mennyiségű rizzsel, sózzuk és sütőben, kis lángon, lefedve készre pároljuk. 


Tálalásnál aprított petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Szénhidráttartalom:
Az 1 adag sütőtökös tejszínes csirke szénhidráttartalma 19 g
Az 1 adag szezámos rizs szénhidráttartalma 39,95 g
Az 1 adag étel összes szénhidráttartalma 58,95 g

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...