csak akkor nem vele sült zöldségkörettel,
hanem rizskörettel
és szilvás vegyes salátával,
most mogyoróhagymás uborkasaláta volt hozzá.
Annababa ebédje zöldbabfőzelék csirkehusival.
A zöldbabot a csirkehússal együtt tettem fel főni, éppen csak annyi vízben, hogy inkább párolódjanak az alapanyagok. És csak annyi ideig főztem, amíg már azt mondhattam, majdnem puha. Fűszerezése kevéske só, gondolatnyi cukor volt. A végén kapott egy enyhe tejfölös habarást, utána összepasszíroztam.
Annababa szinte mindegyik főzelékjét jól megszórom frissen vágott zöldségzölddel. Ezzel már nem főzöm, amikor elkezdünk enni, csak elkeverem a meleg főzelékkel.
4 megjegyzés:
Finomakat sütöttél-főztél! Nagyon rendes nagymama vagy :-)
Katalin, ez már csak így marad. Erre a hátralévő pár évre már minek változtatnék?:)
Nekem is ízlene Annababa ebédje.
Évike szereted a zöldbabfőzeléket? Vagy gusztának találod Annácska ebédjét?:)
Megjegyzés küldése