Úgy adódott, hogy megnéztem a városban a felújított és nem régen átadott piacot. Az unokatesóm, aki invitált, megemlítette, hogy bárányhús is kapható. Sajnos, csak mindig vegyes húst lehet venni, de a 2 , 20 kg-ból azért lett 80 dkg-nyi színhús, amiből a fokhagymás sült húst eltudtam készíteni, a többiből majd egy másik alkalommal egy nagyon finom birkapörköltet fogok készíteni.
Fokhagymás báránysült:
vegyes körettel (sült zöldségek: burgonya, sárgarépa, cukkini)
vegyes friss salátával (piros színű paprika, mogyoróhagyma, alma, cukkini, sárgarépa, paradicsom, bazsalikom)
Az elkészített étel szénhidráttartalma:
Hús:
22 , 8 gramm
Köret:
47 , 2 gramm
Saláta:
22 , 9 gramm
Összesen:
92 , 9 gramm
1 főre:
23 , 2 gramm
5 megjegyzés:
Imádom a bárányhúst, ezer éve nem ettem. Nagyon finom lehetett :)
Verus, nagyon-nagyon...:)) Én is ritkán jutok bárányhúshoz.
Ez nagyon finom lehetett! sajnos, nálunk csak az Auchanban látok néha bárányhúst, abból is csak valami 4-5 kilós lábat illetve gerincet lehet megvenni. Az ára megfizethetetlen, ráadásul nekem nincs is olyan hosszú tepsim, amibe egy ilyen beleférne.
Ez csoda jól néz ki! Én még soha nem ettem bárányhúst, de szívesen megkóstolnám. :)))
Isabel, látod, az sem jó. Itt meg az a baj, hogy 1350 Ft/kg-os áron vegyesen (csontos, oldalas, kevés színhús) lehet csak venni.
A nagy combot el lehet vágatni, ha netalántán rászánnád magadat...
Ágikám, manapság nem igen árulnak öreg birkát. Ergo, nem olyan faggyús, nem olyan birkaszagú. Ámbár én azt mondom, nem árt, ha az ember tudja, mit eszik. Ne legyen már a birkának csirke szaga!:)) Ha lehet felétek kapni, márpedig miért ne lehetne, egyszer veszel és megkóstoljátok. Isteni pörkölt van a csontos részből!:)
Megjegyzés küldése