2014. október 21., kedd

Karfiolos ragu masnitésztával, tyúkhúr salátával

Találtam még a kertben egy zsenge karfiolt. Egyetlen hibája azt volt, hogy nem volt olyan szép, egybeálló rózsája, mint ahogy az a karfiolnak van, amit ismerünk, hanem sok apró kis karfiol-virág volt rajta, melyek szanaszét álltak. Így is örömmel vittem le, a benne lévő vitamin kárpótol a szépségéért. Egy nagyobbacska ágából Annácskának készítettem főzeléket sárgarépával, krumplival és egy kis darált sertéshússal, a másik, nagyobb feléből, pedig a fent említett ragut, magamnak. Persze, rendes, szép karfiolból is elkészíthető:)
Hozzávalók:
(2 személyre)

0,5 kg karfiol
1 kics vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1 db krumpli
20 dkg darált hús
bors

petrezselyemzöld
2-3 ek. étolaj
1 mk. őrölt paprika
1 csapott ek. liszt
1 púpozott ek. tejföl

Köretnek:

10 dkg masnitészta
Elkészítése:

A zöldségeket, karfiolt, hagymákat megtisztítjuk és kisebb karikákra, a hagymát apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és egyszerre mindent rádobunk, a húst is és nagy lángon addig pirítjuk, amíg levet enged. Közben megsózzuk, borzozzuk. Amikor levet engedett, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és puhulásig főzzük. Ekkor megszórjuk az őrölt paprikával. A liszttel és a tejföllel habarást készítünk és a ragut behabarjuk. Egyet rottyantjuk és már tálalhatjuk is a közben kifőzött masni tésztával.
A ragut még megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Friss tyúkhúr salátát adunk mellé, amire szórunk egy kevés snidlinget is.





A tyúkhúr salátához ismét csak a szokásos víz-cukor-só-ecet hagyományos salátalevet készítettem. Közvetlenül tálalás előtt mártottam bele és máris tányérra raktam.

5 megjegyzés:

MJ írta...

Mindegy a ragunak, ha már benne van nem látszik a volt kinézete. Egy a lényeg! Az íz! :)

Roza írta...

Kedves MJ., fején találtad... a ragut!:))

Okki írta...

Karfiolos ragut még nem készítettem, de felkeltette az érdeklődésemet, finom lehet. :)

Anikó írta...

...na egyet gondoltunk, mert nálam is karfiol volt, csak másképp, ez a ragu se lehetett egy utolsó, egyszer majd feltétlen kipróbálom, vittem is a receptedet, mert nagyon guszta:-))))

Roza írta...

Okki, Anikó, csak ajánlani tudom. Finom. És egy kicsit más:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...