(2 személyre)
0,5 kg karfiol
1 kics vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1 db krumpli
20 dkg darált hús
bors
só
petrezselyemzöld
2-3 ek. étolaj
1 mk. őrölt paprika
1 csapott ek. liszt
1 púpozott ek. tejföl
Köretnek:
10 dkg masnitészta
Elkészítése:
A zöldségeket, karfiolt, hagymákat megtisztítjuk és kisebb karikákra, a hagymát apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és egyszerre mindent rádobunk, a húst is és nagy lángon addig pirítjuk, amíg levet enged. Közben megsózzuk, borzozzuk. Amikor levet engedett, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és puhulásig főzzük. Ekkor megszórjuk az őrölt paprikával. A liszttel és a tejföllel habarást készítünk és a ragut behabarjuk. Egyet rottyantjuk és már tálalhatjuk is a közben kifőzött masni tésztával.
A ragut még megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Friss tyúkhúr salátát adunk mellé, amire szórunk egy kevés snidlinget is.
A tyúkhúr salátához ismét csak a szokásos víz-cukor-só-ecet hagyományos salátalevet készítettem. Közvetlenül tálalás előtt mártottam bele és máris tányérra raktam.
5 megjegyzés:
Mindegy a ragunak, ha már benne van nem látszik a volt kinézete. Egy a lényeg! Az íz! :)
Kedves MJ., fején találtad... a ragut!:))
Karfiolos ragut még nem készítettem, de felkeltette az érdeklődésemet, finom lehet. :)
...na egyet gondoltunk, mert nálam is karfiol volt, csak másképp, ez a ragu se lehetett egy utolsó, egyszer majd feltétlen kipróbálom, vittem is a receptedet, mert nagyon guszta:-))))
Okki, Anikó, csak ajánlani tudom. Finom. És egy kicsit más:)
Megjegyzés küldése