(2 személyre)
2 nagy, v. 4 kisebb tengeri haltörzs
A panírozáshoz:
2 tojás
zsemlemorzsa
liszt
A sütéshez:
kevés étolaj
A sütőtökpüréhez:
0,5 kg sütőtök
1 kisebb lilahagyma
só
bors
cseppnyi édesítő v. cukor
A paradicsomsalátához:
2 db paradicsom
bazsalikomlevelek
só
bors
tabasco szósz
1 ek. édes balzsamecet
1 ek. sovány tejföl v. joghurt
Elkészítése:
A sütőtököt megtisztítottam, kockára vágtam és kevés sós-édesítős vízben pár perc alatt puhára pároltam. Addig a lilahagymát vékony szeletekre vágtam és enyhén megsóztam. A sütőtökről leöntöttem a főzővizet, villával kicsit összetörtem, hozzákevertem a lilahagymát, borsoztam és félretettem.
A tengeri haltörzseket megtisztítottam a rajtuk lévő apró pikkelyektől és levágtam a hasi- és háti tüskéiket. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába megforgatva bepaníroztam, kevés forró olajban kisütöttem és melegen tartottam.
2 megjegyzés:
Kedves Róza! Utánozhatatlan vagy!
Kedves Ani, ezt ugye, jó értelemben gondoltad?:)
Köszönöm:)
Megjegyzés küldése