2015. január 29., csütörtök

Szecsuáni csípős csirke párolt rizzsel

Tegnap közvetlen ebéd után bementem a városba, Annácska sem volt itthon, ezért választottam ezt a gyors és finom ételt.
A kínait mindig is szerettem, de ha rátaláltam egy kedvemre való zacskós alapra, akkor jobban megérte, mintha a kínaiban vettem volna az ebédemet.
Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg csirkemell filé
1 db sárgarépa (10 dkg)
1 db vöröshagyma (10 dkg)
20 dkg rizs
4 dl víz
1,5 ek. étolaj (20 ml)
 Elkészítése:

A vékony csíkokra vágott csirkehúst erős lángon hirtelen pirítsuk aranysárgára az olajon.
Adjuk hozzá a nagy kockákra vágott vöröshagymát és a vékony csíkokra szeletelt sárgarépát. Folyamatosan kevergetve pirítsuk erős lángon 3-4 percig.
A zacskós alapot keverjük el 4 dl hideg vízzel, majd öntjük a zöldséges húsra és lassú, közepes lángon, időnként megkevergetve, fedő nélkül pároljuk tovább, 5-8 percig.
Tálaljuk párolt rizzsel.
1 adag szénhidráttartalma: 48 gramm. Egyáltalán nem vészes:)

2 megjegyzés:

Éva írta...

De nagyon megkívántam guszta és imádom a csípős finomságokat! Ez a fűszerkeverék Maggi vagy Knoor termék?

Roza írta...

Knorr, Évike. Szecsuáni csípős csirke fix.:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...