2015. március 25., szerda

Csípős, sült csirkeszárnyak sütőtök-csicsóka tócsnival, tyúkhúr salátával;



Csípős, sült csirkeszárny:
Hozzávalók:
(4 személyre)

8 db csirkeszárny
Tabasco szósz
szójaszósz
Worchestershire szósz
3-4 ek. olívaolaj
őrölt gyömbér
őrölt bors


 Elkészítése:

A csirkeszárnyakat tisztítás után a fűszerekkel bepácoltam és pár órát állni hagytam. Egy serpenyőbe kb. 1 ek-nyi étolajat öntöttem, majd amikor felforrósodott, beleraktam a csirkeszárnyakat, a maradék pácot is ráöntöttem és lefedve, erős lángon puhulásig pirítottam, mindkét oldalát.
Sütőtök-csicsóka tócsni:
Hozzávalók:

0,5 kg sütőtök
0,25 kg csicsóka
2 ek. liszt
1 egész tojás

bors
vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:

A tisztított sütőtököt és csicsókát is nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A fűszereket, a lisztet és a tojást hozzáadtam, jól elkevertem, majd belekevertem a petrezselyemzöldet is.
Egy serpenyőben 4-5 ek-nyi étolajat forrósítottam és evőkanállal kis halmokat tettem a masszából, amit kissé szétlapítottam, majd mindkét oldalát pirosra sütöttem.
Tálalásnál hagyományos (ecet, só, cukor, víz) salátalébe mártott tyúkhúr-gyermekláncfű salátával tálaltam.


6 megjegyzés:

Lenya írta...

It looks delicious!
xox
Lenya
FashionDreams&Lifestyle

Roza írta...

Thank you, Lenya!:)

csipike írta...

Ez a tökös tócsni nagyon tetszik, eddig csak krumplisat sütöttem.

Roza írta...

Így is nagyon finom, vagy akár almával...:)

Kati írta...

S milyen egészséges minden. Puszi :)

Roza írta...

Köszönöm Kati!:) Puszillak!

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...