Hozzávalók:
Piskótához:
5 db tojás
5 ek cukor
1 ek olaj
3 ek liszt
2 ek kakaó
fél cs sütőpor.
Krémhez:
40 dkg túró
3 dl Hulala habtejszín
fél ü. őszibarack befőtt (hámozott/felezett)
25 dkg mascarpone
2 cs. vanília
2 cs. habfix
6 dkg porcukor
A túrót áttörjük, majd alaposan kikeverjük a porcukorral, a vaníliával és a mascarponeval. Tetszőleges mennyiségű, lecsepegtetett és összedarabolt őszibarack befőttet keverünk bele.
A habtejszínt kicsit felverjük, beleszórjuk a habfixet, majd keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe.
Tetejére csokimáz:
10 dkg porcukor
3 ek kakaó
4-5 ek. forróvíz (valóban forró!!)
diónyi margarin
Elkészítése:
A porcukrot összekeverjük a kakaóporral, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük a forróvízzel. (Lényeges, hogy nagyon forró legyen, hogy még a margarin is elolvadhasson benne.) Beledobjuk a margarint és addig keverjük, amíg az elolvad. Ezután a sütemény tetejére simítjuk. Másnapra megszilárdul, nem ragad, éles késsel elég jól vágható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése