2015. április 4., szombat

Túrós-őszibarackos szelet

Hozzávalók:

Piskótához:

5 db tojás
5 ek cukor
1 ek olaj
3 ek liszt
2 ek kakaó
fél cs  sütőpor.

Krémhez:

40 dkg túró
3 dl Hulala habtejszín
fél ü. őszibarack befőtt (hámozott/felezett)
25 dkg mascarpone
2 cs. vanília
2 cs. habfix
6 dkg porcukor

A túrót áttörjük, majd alaposan kikeverjük a porcukorral, a vaníliával és a mascarponeval. Tetszőleges mennyiségű, lecsepegtetett és összedarabolt őszibarack befőttet keverünk bele.
A habtejszínt kicsit felverjük, beleszórjuk a habfixet, majd keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe.

Tetejére csokimáz:

10 dkg porcukor
3 ek kakaó
4-5 ek. forróvíz (valóban forró!!)
diónyi margarin

Elkészítése:

A porcukrot összekeverjük a kakaóporral, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük a forróvízzel. (Lényeges, hogy nagyon forró legyen, hogy még a margarin is elolvadhasson benne.) Beledobjuk a margarint és addig keverjük, amíg az elolvad. Ezután a sütemény tetejére simítjuk. Másnapra megszilárdul, nem ragad, éles késsel elég jól vágható.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...