2015. május 3., vasárnap

Tejbegrízes-cseresznyelekváros torta

Anyák Napja alkalmából készítettem ezt a tortát. Ünnepi ebéd volt nálunk, én ezzel kedveskedtem a két menyemnek, hisz' ők is anyukák!:)

Hozzávalók:

A piskótához:

4 egész tojás
4 ek. liszt
4 ek. kr. cukor
fél cs. sütőpor
1 ek. étolaj

Elkészítése:

A szokott módon piskótát készítünk és egy 22 cm-es csatos tortaformában megsütjük.
A kihűlt piskótát jó vastagon megkenjük cseresznyelekvárral, arra simítjuk a tejbegrízes krémet.
Hozzávalók:

0,5 l. tej
4 púpozott ek. búzadara
2 ek. kr. cukor
10 dkg vaj v. margarin
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése:

Tejbegrízt készítünk. Még forrón belekeverjük 4-5 db-ban a vajat és jól kikeverjük vele.
Ha kihűlt a krém, a lekvár tetejére simítjuk.
Tetszés szerint díszíthetjük gyümölccsel, színes cukorkákkal, csokimázzal, stb.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...