Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg margarin
2 evőkanál kristálycukor
A töltelékhez:
40 dkg kr. cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
2 csomag vaníliás pudingpor
6 tojássárga
csipet só
10 szál rebarbara
2 db alma
30 dkg eper
A habhoz:
6 tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
4-5 evőkanál porcukor
csipet só
Elkészítése:
A rebarbarát és az almát megpucoljuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe vágjuk.
Tálba tesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára verjük. Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is.
Az elősütött tésztára öntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 45 percig sütjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. kemény habot verünk belőle. A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.
Tálaláskor kockákra vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése