2016. május 22., vasárnap

Habos rebarbarás-epres sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

40 dkg liszt
20 dkg margarin
2 evőkanál kristálycukor

A töltelékhez:

40 dkg kr. cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
2 csomag vaníliás pudingpor
6 tojássárga
csipet só
10 szál rebarbara
2 db alma
30 dkg eper

A habhoz:

6 tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
4-5 evőkanál porcukor
csipet só

Elkészítése:

A tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jó összemorzsoljuk. A (24 x 35 cm-es) tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tészta alapot, jól lenyomkodjuk. Közepes lángos kisütjük.

A rebarbarát és az almát megpucoljuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe vágjuk.

Tálba tesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára verjük. Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is.

Az elősütött tésztára öntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 45 percig sütjük.

A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. kemény habot verünk belőle. A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.
Tálaláskor kockákra vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...