2016. május 25., szerda

Húsok pácolása

A tárcsán sütött marha, sertés és csirke húsok pácolása.
Háromféle hús, három különböző pác.

A csirkehúshoz "Joghurtos pác"-ot készítettem:
 Hozzávalók:

1 kg csirkemell filé
2 dl joghurt
1 ek. ketchup
0,5 dl olíva olaj
3 gerezd fokhagyma
őrölt bors ízlés szerint

A csirkemelleket "lapjában" kettévágtam. A pác hozzávalóit alaposan összekevertem, a húsokat belemártogattam és egy üveg tálban lefedve a hűtőbe tettem, másfél nappal a sütése előtt.

A marhahús "Worchester pác"-ot kapott:
Hozzávalók:

1 kg marha hátszín szeletekre vágva
1 ek. Worchestershire szósz
0,5 dl fehér borecet
2 ek. mustár
0,5 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk. Tabasco szósz
őrölt bors,
őrölt babér, ízlés szerint

Gyakorlatilag úgy jártam el, mint a csirkehúsnál.

A sertéshúsnak pedig "Barna pác" készült:
Hozzávalók:

1 kg tarja szeletben
5 ek. ketchup
5 ek. méz
3 ek. szójaszósz
0,5 dl. olívaolaj
őrölt bors ízlés szerint

Eljárás, mint az előzőeknél.

Nem tévedés, egyik pác sem tartalmaz sót. A húst majd közvetlenül a tárcsára helyezés előtt sózzuk meg, ugyanis a pácban érlelődés során sok vizet veszítene, ami rontaná annak élvezeti értékét.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...