Háromféle hús, három különböző pác.
A csirkehúshoz "Joghurtos pác"-ot készítettem:
Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
2 dl joghurt
1 ek. ketchup
0,5 dl olíva olaj
3 gerezd fokhagyma
őrölt bors ízlés szerint
A csirkemelleket "lapjában" kettévágtam. A pác hozzávalóit alaposan összekevertem, a húsokat belemártogattam és egy üveg tálban lefedve a hűtőbe tettem, másfél nappal a sütése előtt.
A marhahús "Worchester pác"-ot kapott:
1 kg marha hátszín szeletekre vágva
1 ek. Worchestershire szósz
0,5 dl fehér borecet
2 ek. mustár
0,5 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk. Tabasco szósz
őrölt bors,
őrölt babér, ízlés szerint
Gyakorlatilag úgy jártam el, mint a csirkehúsnál.
A sertéshúsnak pedig "Barna pác" készült:
Hozzávalók:
1 kg tarja szeletben
5 ek. ketchup
5 ek. méz
3 ek. szójaszósz
0,5 dl. olívaolaj
őrölt bors ízlés szerint
Eljárás, mint az előzőeknél.
Nem tévedés, egyik pác sem tartalmaz sót. A húst majd közvetlenül a tárcsára helyezés előtt sózzuk meg, ugyanis a pácban érlelődés során sok vizet veszítene, ami rontaná annak élvezeti értékét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése