2017. január 14., szombat

Sült burgonyasaláta

Hozzávalók:
(2 személyre)

kb. 0,5 kg salátaburgonya
2 db shalotta hagyma
bors

ecet
olíva olaj
vegeta
víz

Elkészítése:

A megfőtt burgonyát hűlni hagyjuk. A shalotta hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk és vékonyan megsózzuk, majd állni hagyjuk. A burgonyát   megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk, abban lerétegezzük a burgonyát a hagymával. Minden sort enyhén meg is borsozunk. Amikor elfogyott a hagyma és a burgonya, 3 ek. ecetet, 3 ek. oliva olajat, 1 tk. vegetát és 3 ek. vizet összekeverünk és a burgonyára öntjük.
Előmelegített, 220 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Bármilyen húshoz kiváló köret és saláta egyben.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...