2011. április 3., vasárnap

Banános muffin

Szeretek muffint sütni. Ezt vasárnap, ebéd főzés közben - persze, ha szabad a sütő - is össze lehet "dobni". Mint ahogy ma én összedobtam. Tegnap fáradt voltam ahhoz, hogy kicsi Fiaimnak pót váratlan vendég krémet főzzek, mert a múlt vasárnap nem ettek belőle, már bujkált bennük a betegség... De a muffint legalább annyira kedvelik:)

Hozzávalók:
(12 db-hoz)

Száraz hozzávalók:

15 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor

Nedves hozzávalók:

1 jó érett banán villával összenyomkodva
1 db tojás
0,5 dl étolaj
1 kis doboz kefír

Egy tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összevegyítjük és simára keverjük.
A muffinsütőt muffin-papírral kibéleljük (ha esetleg nincs papírunk kizsírozzuk-lisztezzük) és egy kanállal szépen elosztjuk a masszát.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény a formában és a teteje szép világos-barna lesz.
Tetejét porcukorral megszórjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...