2011. április 14., csütörtök

Paprikás krumpli kolbásszal

Hozzávalók:


1 kg burgonya
1 nagy fej hagyma
5 dkg szalonna
10 dkg szárazkolbász
1 paprika
1 paradicsom
babérlevél
őrölt paprika
ételízesítő


Elkészítése:


A krumplit megtisztítjuk, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. A vöröshagymát apró kockára, a szalonnát kockára, a kolbászt karikára, a paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, a paradicsomot, a paprikát és fedő alatt puhára pároljuk. Ráteszünk 2 teáskanál őrölt paprikát, elkeverjük. Beletesszük a krumplit, a babérlevelet, a kolbászt, felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje, felforraljuk, tehetünk bele kevés ételízesítőt, majd fedő alatt 15-20 perc alatt puhára főzzük.
Savanyúsággal tálaljuk.

1 adag szénhidráttartalma 52 gramm.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...