1 kg burgonya
1 nagy fej hagyma
5 dkg szalonna
10 dkg szárazkolbász
1 paprika
1 paradicsom
babérlevél
őrölt paprika
ételízesítő
só
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. A vöröshagymát apró kockára, a szalonnát kockára, a kolbászt karikára, a paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, a paradicsomot, a paprikát és fedő alatt puhára pároljuk. Ráteszünk 2 teáskanál őrölt paprikát, elkeverjük. Beletesszük a krumplit, a babérlevelet, a kolbászt, felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje, felforraljuk, tehetünk bele kevés ételízesítőt, majd fedő alatt 15-20 perc alatt puhára főzzük.
Savanyúsággal tálaljuk.
1 adag szénhidráttartalma 52 gramm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése