2011. május 9., hétfő

Habos-túrós sütemény

Ezt a süteményt, illetve az alaptésztát többféle variációval gyakran készítem. Gyors, finom, változatos sütemények lesznek.

Hozzávalók:

20 dkg vaj
60 dkg liszt
15 dkg cukor
4 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
fél cs. sütőpor
csipetnyi só
fél kg tehéntúró
4 evőkanál kristálycukor
1 tojás sárgája
2 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
5 dkg mazsola

Elkészítése:

A liszttel elkeverjük a sütőport, a sót, a cukrot. Hozzáadjuk a vajat a tojások sárgáját, a tejfölt és jól összedolgozzuk. 1/4 órára betesszük a mélyhűtőbe.
Közben kizsírozunk-lisztezünk egy közepes nagyságú tepsit. A túrót a cukorral, vaníliás cukorral, tojás sárgával, citromhéjjal jól kikeverjük. Beletesszük a mazsolát.
A tésztát a négyoldalú reszelő nagyobb lyukú részén belereszeljük a tepsibe. Tetejére simítjuk a túrós masszát. Közepesen meleg sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Az 5 tojás fehérjét 2 evőkanál cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
Ekkor kivesszük a süteményt a sütőből, a tetejére simítjuk a habot és annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy a hab szépen megpiruljon.




1 megjegyzés:

53Rózsa írta...

Guszta és finom is biztosan Mindent szeretek ami túrós

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...