2011. május 30., hétfő

Káposztás kocka

Mivel maradt tegnapról halászlé - én is úgy vagyok vele, ahogy a nagyobbik fiam szokta mondani: hetente hétszer, naponta kétszer:)) - készítettem még mellé káposztás kockát.

Hozzávalók:
(2 személyre) 

0,4 kg lisztből 2 tojással készített kockatészta, vagy
25-30 dkg bolti fodros nagykocka tészta
kb 60 dkg fejeskáposzta (el szoktam vágni egy nagyobbat)
3-4 evőkanál étolaj
3-4 evőkanál kristálycukor
bors

Elkészítése:

Az káposztát a reszelő durva felén lereszelem és kissé megsózom, majd félreteszem. Egy lábasba felforrósítom az étolajat, beleteszem a cukrot és kevergetve szép barna színűre karamellizálom. (Jobban mutat a tésztán.) Ekkor a tűzről leveszem és a sózott káposztát kicsavarva rászórom. Lassú tűzön, gyakran kevergetve pirítom, egyrészt addig, amíg a cukor felolvad, másrészt, amíg a káposzta megpuhul. Ekkor borsozom. A tésztát kifőzöm és a káposztára öntöm, majd jól összekeverem.

Tálalásnál borsot és porcukrot teszek az asztalra.

2 megjegyzés:

Maria írta...

Egyik legnagyobb kedvencem a káposztás tészta!! Mentem volna Hozzád ebédelni. Én is a múlt heti maradék halászlét ettem meg, az után nekem is jól esett volna :)
(Mostanában a fiaim is rákaptak, pedig jó ideig csak én ettem a családban.)

Roza írta...

Maria, ez már telepátia:)) És jöhettél volna, mert pont egy adagnyi maradt...:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...