Mivel maradt tegnapról halászlé - én is úgy vagyok vele, ahogy a nagyobbik fiam szokta mondani: hetente hétszer, naponta kétszer:)) - készítettem még mellé káposztás kockát.
Hozzávalók:
(2 személyre)
0,4 kg lisztből 2 tojással készített kockatészta, vagy
25-30 dkg bolti fodros nagykocka tészta
kb 60 dkg fejeskáposzta (el szoktam vágni egy nagyobbat)
3-4 evőkanál étolaj
3-4 evőkanál kristálycukor
bors
só
Elkészítése:
Az káposztát a reszelő durva felén lereszelem és kissé megsózom, majd félreteszem. Egy lábasba felforrósítom az étolajat, beleteszem a cukrot és kevergetve szép barna színűre karamellizálom. (Jobban mutat a tésztán.) Ekkor a tűzről leveszem és a sózott káposztát kicsavarva rászórom. Lassú tűzön, gyakran kevergetve pirítom, egyrészt addig, amíg a cukor felolvad, másrészt, amíg a káposzta megpuhul. Ekkor borsozom. A tésztát kifőzöm és a káposztára öntöm, majd jól összekeverem.
2 megjegyzés:
Egyik legnagyobb kedvencem a káposztás tészta!! Mentem volna Hozzád ebédelni. Én is a múlt heti maradék halászlét ettem meg, az után nekem is jól esett volna :)
(Mostanában a fiaim is rákaptak, pedig jó ideig csak én ettem a családban.)
Maria, ez már telepátia:)) És jöhettél volna, mert pont egy adagnyi maradt...:)
Megjegyzés küldése