2011. július 12., kedd

A mai ebédünk.

Pirított csirkemell karika burgonyával, babsalátával.

Hozzávalók:
(2 személyre)

2 db csirkemell filé
2-3 evőkanál étolaj
pár csepp halszósz
pár csepp worchester szósz
pár csepp szója szósz
apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítése:


A csirkemell filét csíkokra vágom. Az olajat egy teflon serpenyőben felforrósítom, beleteszem a csirkemell kockákat és nagy lángon addig pirítom, amíg kifehéredik. Ekkor szórok rá pár cseppet a hal-, worchester-, és szója szószból, majd kis lángon tovább pirítom, hogy a csirkemell kicsit megpiruljon. Tálalás előtt frissen vágott petrezselyem zölddel szórtam meg.

Karika burgonya:


2 nagyobb szem burgonya
3-4 evőkanál étolaj
fél dl víz


A burgonyákat jól megmostam, majd kb. fél cm-es karikákra vágtam. Papírtörlővel leitattam róla a nedvességet, majd a felforrósított olajba helyeztem. Mindkét felét szép pirosra sütöttem, majd öntöttem alá mintegy fél dl vizet és fedő alatt kis lángon készre pároltam. Tálalás előtt megsóztam.

Babsaláta:


1 doboz kidney bab konzerv
1 kisebb fej vöröshagyma
1 evőkanál sötét balzsamecet
pici cukor


A babkonzervet lecsepegtetem. A hagymát vékony szeletekre vágom, majd a babbal összekeverem. Pici sót, pici cukrot szórok rá, majd 1 evőkanál sötét balzsamecetet és alaposan összekeverem. Tálalásig hűtőben tartom.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon finom lehetett.

Roza írta...

Nagyon finom volt, azért is írtam le gyorsan, hogy legközelebb is megcsináljam:) Mert ez most csak egy ötlet volt:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...