Pirított csirkemell karika burgonyával, babsalátával.
Hozzávalók:
(2 személyre)
2 db csirkemell filé
2-3 evőkanál étolaj
pár csepp halszósz
pár csepp worchester szósz
pár csepp szója szósz
apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A csirkemell filét csíkokra vágom. Az olajat egy teflon serpenyőben felforrósítom, beleteszem a csirkemell kockákat és nagy lángon addig pirítom, amíg kifehéredik. Ekkor szórok rá pár cseppet a hal-, worchester-, és szója szószból, majd kis lángon tovább pirítom, hogy a csirkemell kicsit megpiruljon. Tálalás előtt frissen vágott petrezselyem zölddel szórtam meg.
Karika burgonya:
2 nagyobb szem burgonya
3-4 evőkanál étolaj
fél dl víz
só
A burgonyákat jól megmostam, majd kb. fél cm-es karikákra vágtam. Papírtörlővel leitattam róla a nedvességet, majd a felforrósított olajba helyeztem. Mindkét felét szép pirosra sütöttem, majd öntöttem alá mintegy fél dl vizet és fedő alatt kis lángon készre pároltam. Tálalás előtt megsóztam.
Babsaláta:
1 doboz kidney bab konzerv
1 kisebb fej vöröshagyma
1 evőkanál sötét balzsamecet
pici cukor
só
A babkonzervet lecsepegtetem. A hagymát vékony szeletekre vágom, majd a babbal összekeverem. Pici sót, pici cukrot szórok rá, majd 1 evőkanál sötét balzsamecetet és alaposan összekeverem. Tálalásig hűtőben tartom.
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett.
Nagyon finom volt, azért is írtam le gyorsan, hogy legközelebb is megcsináljam:) Mert ez most csak egy ötlet volt:)
Megjegyzés küldése