2011. augusztus 4., csütörtök

Mivel ma nem főzök semmi különöset,

pizza lesz, az unokák kedvére:), ezért úgy gondoltam, felteszem a család kedvencét. Ünnepi alkalmakkor -  úgy döntöttek - ezt készítsem.


Sertéssült yorkshire pudinggal, barna mártással,  sült burgonyával. 


Hozzávalók: 
(4 személyre) 

1,5 kg sertéscomb (egyben)

12 db közepes burgonya megtisztítva, kockára vágva,  majd olajban megsütve. 

Elkészítése: 

A cserepet legalább 1 órával használatba-vétele előtt hideg vízbe beáztatom. 
A combot megtűzdelem fokhagymával, kevés szalonnával, sózom, borsozom. 
Beleteszem a cserépbe, majd a hideg sütőbe, amit azután gyújtok el és nagy lángon sütöm, amíg el nem készül. 

Barnamártás:
 

Hozzávalók:
2 evőkanálnyi étolaj 
1 csapott evőkanál liszt 
2 púpozott evőkanál "Bisto" barnamártás por 
fél liternyi erőleves, vagy víz 


Elkészítése:


A felforrósított olajon megpirítom a lisztet, hozzáadom a Bisto-port, picit együtt pirítom, majd felengedem a levessel, ennek hiányában vízzel. Egyet forralom és készen van. Mártásos edénybe öntöm. 

Megjegyzés:

A Bisto barnamártás port Angliából kapjuk, nem tudom, mivel helyettesíthető. Egy finom fűszeres-hagymás ízű mártás lesz belőle.

Yorkshire puding: 


Hozzávalók:
30 dkg liszt 
4 egész tojás 
4 dl tej 
 
olaj 

Elkészítése:

A hozzávalókból palacsinta tészta sűrűségű tésztát készítek, amit legalább 1 órát pihentetek. 
Egy 12 db-os muffin-sütőt (ennek hiányában egy kisebb tepsit) kikenek olajjal, beteszem a forró sütőbe, amíg az olaj benne egészen fel nem forrósodik. Ekkor a formákat 2/3 részig töltöm a tésztával (tepsibe beleöntöm az egészet). 200 fokon sütöm, míg a teteje is szép pirosas nem lesz. 
Sütőből kivéve hamar összeesik, ezért lehetőség szerint tálalás előttre időzítem. 

Sültes tálon szépen elrendezem: hús felszeletelve, egyik felén a yorkshire puding, másik felén a krumpli,  a mártást a húsra öntve tálalom.


6 megjegyzés:

Maria írta...

Hú, ez isteni lehet!! Látom Te is úgy megrakod a tányért, ahogy nálunk szokás :D. Erre mondom én azt, hogy a férfiaknál nemcsak a minőség, hanem a mennyiség is számít :)

trollanyu írta...

Roza, nagyon finom lehet ez az ünnepi menü:) Nálunk is nagy kedvenc a yorkshire pudding. A fiúk tányérja hasonlóan tömve van itt is és pizza lesz ma vacsorára:)

Roza írta...

Maria, ez így van:)

Trollanyu, akkor Nálatok sem nyápicok a férfiak:)

Vicuska írta...

Igen, ez fejedelmi!!!

Petra írta...

Kedves Roza! Ez fenséges étel, nem csodálom, hogy a kedvenc ünnepi fogásotok. :)))

Roza írta...

Meg is egyeztünk, hogy ünnepekkor ez készül:) Végre vége a kirántott hús-hasábburgonya unalmas korszakának:) De eddig nem lehetett változtatni:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...