2011. szeptember 10., szombat

Csalamádé

Lassan elérkezik az ideje, hogy télire vegyes vágott savanyúságot - csalamádét - tegyek el.

Hozzávalók:

zöld paradicsom
uborka
fejeskáposzta
vöröshagyma
piros színű paprika

egész bors
mustármag
koriander-mag
babérlevél

Savanyúság felöntő lé.


Elkészítése:

A zöldségeket, miután alaposan megtisztítottam, egy nagyobb edénybe vékony karikákra, szeletekre vágom. Rászórom a fűszereket, jól megsózom és az egészet összekeverem. Egy éjszakát állni hagyom, majd másnap levéből enyhén kinyomkodva lazán üvegekbe töltöm és felöntöm az elkészített és kihűlt savanyúság felöntő lével.

Az összevágott-lesózott zöldségek:


Üvegekben a csalamádé:

7 megjegyzés:

trollanyu írta...

Irígykedve nézem a kamrádat:) Isteni lehet a csalamádé is.

Vicuska írta...

Nagy kedvenc a savanyúságok között a csalamádé!

Roza írta...

:)

trollanyu írta...

Kedves Roza, Nézz be hozzám légyszíves, vár rád egy díj:)Jó ez az új kép az unokáidról, olyan vagány.

Roza írta...

Köszönöm szépen, megyek, örömmel átveszem:)
Bizony, az unokáim ilyen kis vagány srácok:))

Kati írta...

Érdekes, nálunk mást hívnak csalamádénak, ezt a savanyúságot képosztás paprikának nevezik nálunk, igaz hagyma nem kerül bele.

Roza írta...

Kati, a levágott zöld kukoricaszárat felaprítás után hívják még csalamádénak:)) Meg ezt a savanyúságot.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...