Legutóbb Édesanyám receptje szerint, így készítettem a baracklekvárt:
Hozzávalók:
5 kg befőzni való barackhoz
kg-onként 30 dkg cukor
1 kiskanál citrom-, vagy borkősav
kevés natriumbenzoát
Elkészítése:
A jól megmosott és kimagozott sárgabarackokat egy nagyobb edényben összekeverjük a cukorral, a citromsavval, a tartósítószerrel, majd legalább másnapig állni hagyjuk. Időnként megkevergetjük. Ezután hibátlan zománc edényben feltesszük főni. Elég a saját leve, nem kell bele vizet tenni. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a héja szinte egészen eltűnik (a cukor elmarja), a lekvár pedig kellően besűrűsödik.
majd szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Végleges helyére tehetjük.
2 megjegyzés:
A lekvárok legfinomabbika!!!
Az biztos!:)
Megjegyzés küldése