2011. szeptember 27., kedd

Pirított csirkemellcsíkok vele pirított almával, sült burgonyával

1 adag szénhidráttartalma: 57,5 gramm

Hozzávalók:
(2 személyre)

1 egész csirkemell filézve
4 szem alma

bors
szójaszósz
chili szósz
angol barnaszósz
3-4 evőkanál étolaj
5 közepes burgonya
olaj sütni

Elkészítése:

A filézett csirkemellet csíkokra vágtam. Az almát meghámoztam, magházát kiszúrtam és az almát csíkokra vágtam. Az étolajat felforrósítottam, beletettem a húscsíkokat és addig pirítottam, amíg kissé pirulni nem kezdett. Ekkor ízesítettem szójaszósszal, chili szósszal, angol barnaszósszal, majd hozzáadtam az almacsíkokat és pár percig együtt pirítottam a hússal. Enyhén megsóztam, borsoztam, majd mielőtt az alma teljesen megpuhult volna, levettem a tűzről.

Köretnek az 5 közepes burgonyát meghámoztam, kockákra vágtam és kevés forró olajban kisütöttem őket.



Sütöttem egy kalácsot is a párom kedvére. Kicsit lágy lett a tészta, ezért nem látszik annyira, hogy fonottnak készült:)) És talán nagyobb tepsiben is süthettem volna...


9 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon finomat főztél, és ez igazán lightos étel. A kalácsod is nagyon szép:) Én is éppen kalácsot sütök, most kel az enyém.

Kati írta...

Finomat ettetek, és ügyes vagy, hogy még kalácsot is sütöttél.

Éva írta...

Nagyon guszta a pirított csirkemell krumplival és a kalácsod is . Először talán a csirkemellből kérnék, a kalácsból majd holnap reggelire egy szeletet jó?:)

wanna írta...

Imádom a csirkét! Ma én is hasonlót készítettem! A kalács pedig... csodás!

Roza írta...

Köszönöm szépen, Mint nagyon kedvesek vagytok:))

Éva, reggel várlak egy szelet kaláccsal és 1 bögre kakaóval...:) Nos?

Hobbychef írta...

Guszta lett minden. Te aztán tényleg sokoldalú vagy. Nézz be hozzám, kérlek.

Roza írta...

Hobbychef, köszönöm szépen a dicséretet:)
Megyek, benézek:)

Csilla írta...

Hű, ez nagyon finom lehetett, gusztusosan van tálalva is, a kalácsod pedig nagyon szép lett! :)

Roza írta...

Csilla, köszönöm a dicséreteket:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...