2011. november 29., kedd

Gombás-zöldséges fusili parmezánnal

Ma már muszáj voltam tésztát készíteni (diéta ide, diéta oda), mert már nagyon kívánós voltam ez irányba...:)
Így született meg a gombás-zöldséges fusili parmezánnal.

Hozzávalók:

40 dkg fusili
40 dkg gomba
kis fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
pár szem kelbimbó
5 dkg vaj
3 evőkanál étolaj
vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál szárított parmezán
1 evőkanál chili szósz
1 pohár tejföl

bors

Elkészítése:

A fusilit sós vízben kifőztem. Amíg a tészta elkészült, elkészítettem a zöldségeket. Mindet felszeleteltem és a vaj-étolaj keverékén enyhén sózva, borsozva addig pároltam őket, amíg a keletkezett vizet el nem párologtattam. Közben a zöldségek is megpuhultak, de még egy cseppet ressek maradtak. A chili szószt elkevertem a tejföllel, majd a zöldségekre öntöttem. A közben kifőtt tésztát is a zöldségekre öntöttem és alaposan elkevertem. Megszórtam még a frissen vágott petrezselyemmel és a szárított parmezánnal.

9 megjegyzés:

Tea írta...

Én is így vagyok, csak azt kívánom, amit nem kéne. Ma már megettem jó adag lazacot, most a tésztát kívánom. El is vinném a kis fuszeklijeidet.)))

Mesi írta...

Nagyon jól hangzik! :)

MJ írta...

Bizony, ez nagyon jó. Még úgy is, ha csak gomba és sajt kerül a tésztára. Így meg pláne!
Erről jut eszembe.
Ismered? Hogy készítik a csőtésztát? ...
....... Úgy, hogy megkeresik a megfelelő átmérőjű lyukat és körbetekerik tésztával.
Mosolygós estét! :))

trollanyu írta...

Nagyon finomat főztél:) Mi is szeretjük az ilyen tésztákat, finomak és laktatóak és még zöldség is van benne. A csilis szósz meg isteni lehet:)

María írta...

Szerintem is nagyon finom lehetett. Én is imádom az ilyen tésztákat :)!!

Petra írta...

Nagyon guszta már megint. Gyakran készítek gombát mert a családom imádja. Mentem is a recepted. :)

Juci írta...

A nap bármely órájában meg tudnám enni.
Nagyon kívánatooos!

Rózsa írta...

Most már biztos vagyok benne, hogy sok receptedet el fogok vinni, kedves Roza:)

Roza írta...

Lányok, és Fiatalúr:) mind aranyosak vagytok!:)

Tea, én meg Téged irigyellek: mi csak karácsonykor engedhetjük meg magunknak a lazacot... De azért kibírom:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...