Ma már muszáj voltam tésztát készíteni (diéta ide, diéta oda), mert már nagyon kívánós voltam ez irányba...:)
Így született meg a gombás-zöldséges fusili parmezánnal.
Hozzávalók:
40 dkg fusili
40 dkg gomba
kis fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
pár szem kelbimbó
5 dkg vaj
3 evőkanál étolaj
vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál szárított parmezán
1 evőkanál chili szósz
1 pohár tejföl
só
bors
Elkészítése:
A fusilit sós vízben kifőztem. Amíg a tészta elkészült, elkészítettem a zöldségeket. Mindet felszeleteltem és a vaj-étolaj keverékén enyhén sózva, borsozva addig pároltam őket, amíg a keletkezett vizet el nem párologtattam. Közben a zöldségek is megpuhultak, de még egy cseppet ressek maradtak. A chili szószt elkevertem a tejföllel, majd a zöldségekre öntöttem. A közben kifőtt tésztát is a zöldségekre öntöttem és alaposan elkevertem. Megszórtam még a frissen vágott petrezselyemmel és a szárított parmezánnal.
9 megjegyzés:
Én is így vagyok, csak azt kívánom, amit nem kéne. Ma már megettem jó adag lazacot, most a tésztát kívánom. El is vinném a kis fuszeklijeidet.)))
Nagyon jól hangzik! :)
Bizony, ez nagyon jó. Még úgy is, ha csak gomba és sajt kerül a tésztára. Így meg pláne!
Erről jut eszembe.
Ismered? Hogy készítik a csőtésztát? ...
....... Úgy, hogy megkeresik a megfelelő átmérőjű lyukat és körbetekerik tésztával.
Mosolygós estét! :))
Nagyon finomat főztél:) Mi is szeretjük az ilyen tésztákat, finomak és laktatóak és még zöldség is van benne. A csilis szósz meg isteni lehet:)
Szerintem is nagyon finom lehetett. Én is imádom az ilyen tésztákat :)!!
Nagyon guszta már megint. Gyakran készítek gombát mert a családom imádja. Mentem is a recepted. :)
A nap bármely órájában meg tudnám enni.
Nagyon kívánatooos!
Most már biztos vagyok benne, hogy sok receptedet el fogok vinni, kedves Roza:)
Lányok, és Fiatalúr:) mind aranyosak vagytok!:)
Tea, én meg Téged irigyellek: mi csak karácsonykor engedhetjük meg magunknak a lazacot... De azért kibírom:)
Megjegyzés küldése