2011. november 13., vasárnap

Pikáns csirkeszárnyak burgonyapürével, ananásszal

Ma valahogy nagyon ananászosra voltam hangolva. Nézelődtem délelőtt, de ami recepteket találtam, azok nem voltak igazán ínyemre. Így magamtól "raktam össze" ezt a nem bonyolult ebédet:)


Hozzávalók:
(2-3 személyre)

12 db csirkeszárny
1 dob. karika ananász konzerv
8 db közepes burgonya
petrezselyemzöld
vaj
olivaolaj


a páchoz:

kb. fél dl étolaj
negyed teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanálnyi ételizesítő
őrölt bors
1 evőkanál chili-szósz
3 gerezd zúzott fokhagyma
késhegynyi curry-por

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megtisztítom,  a legelső hegyes szárnyrészt levágom (majd máskor belefőzöm egy levesbe) és a pácban alaposan megforgatom őket, majd 1-1,5 órát állni hagyom.

Egy kisebb tepsibe rakom a pácolt szárnyakat, a pácot is ráöntöm, majd előmelegített, 220 fokos sütőben, először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, a fólia nélkül szép pirosra sütöm. Párszor megöntözöm a páclével, illetve megforgatom a szárnyakat.

Amíg szárnyak sülnek, elkészítem a burgonyapürét. Ehhez sós vízben puhára főzöm a kockákra vágott burgonyát, a vizet leöntöm róla, beleteszek mintegy 5 dkg vajat, ezzel együtt töröm össze, majd beleöntök 2 dl forró tejet, amellyel habosra keverem.

A lecsepegtetett ananászkarikákat 5 dkg vaj és 2 evőkanál olivaolaj keverékén szép pirosra sütöm.

Tálaláskor a burgonyapürét megszórom frissen vágott petrezselyemzölddel.

10 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon guszta, finom ebéd. Szép a tálalás és a kép.

Roza írta...

Köszönöm, Rita:)

horimarika írta...

Annyira szeretem a hús és gyümölcs kombinációkat. Ez egy remek összeállítás! Hmmmm....

Éva írta...

Nagyon finomat kreáltál én is elfogadnám most ezt a tányért így ahogy van!

trollanyu írta...

Nyami, csípős husi és édes ananász, isteni párosítás:) Nagyon hívogató a képen.

Roza írta...

Lányok, finom volt:)) A párom is nagyon dicsérte:)
Valahogy jólesett:) Pont, mint Trollanyu írta: csípős és édes ananász...:)

María írta...

Szerintem is nagyon finom lehetett!!

Petra írta...

Nagyon gusztusos! Szeretem a receptjeidet. :)

Roza írta...

Maria, finom volt:)

Petra, köszönöm szépen:)

wanna írta...

A csirkeszárnyak nagyon finomak tudnak lenni, sült zöldséggel, gyümölccsel csodás BBQ.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...