Ma valahogy nagyon ananászosra voltam hangolva. Nézelődtem délelőtt, de ami recepteket találtam, azok nem voltak igazán ínyemre. Így magamtól "raktam össze" ezt a nem bonyolult ebédet:)
Hozzávalók:
(2-3 személyre)
12 db csirkeszárny
1 dob. karika ananász konzerv
8 db közepes burgonya
petrezselyemzöld
vaj
olivaolaj
só
a páchoz:
kb. fél dl étolaj
negyed teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanálnyi ételizesítő
őrölt bors
1 evőkanál chili-szósz
3 gerezd zúzott fokhagyma
késhegynyi curry-por
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítom, a legelső hegyes szárnyrészt levágom (majd máskor belefőzöm egy levesbe) és a pácban alaposan megforgatom őket, majd 1-1,5 órát állni hagyom.
Egy kisebb tepsibe rakom a pácolt szárnyakat, a pácot is ráöntöm, majd előmelegített, 220 fokos sütőben, először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, a fólia nélkül szép pirosra sütöm. Párszor megöntözöm a páclével, illetve megforgatom a szárnyakat.
Amíg szárnyak sülnek, elkészítem a burgonyapürét. Ehhez sós vízben puhára főzöm a kockákra vágott burgonyát, a vizet leöntöm róla, beleteszek mintegy 5 dkg vajat, ezzel együtt töröm össze, majd beleöntök 2 dl forró tejet, amellyel habosra keverem.
A lecsepegtetett ananászkarikákat 5 dkg vaj és 2 evőkanál olivaolaj keverékén szép pirosra sütöm.
Tálaláskor a burgonyapürét megszórom frissen vágott petrezselyemzölddel.
10 megjegyzés:
Nagyon guszta, finom ebéd. Szép a tálalás és a kép.
Köszönöm, Rita:)
Annyira szeretem a hús és gyümölcs kombinációkat. Ez egy remek összeállítás! Hmmmm....
Nagyon finomat kreáltál én is elfogadnám most ezt a tányért így ahogy van!
Nyami, csípős husi és édes ananász, isteni párosítás:) Nagyon hívogató a képen.
Lányok, finom volt:)) A párom is nagyon dicsérte:)
Valahogy jólesett:) Pont, mint Trollanyu írta: csípős és édes ananász...:)
Szerintem is nagyon finom lehetett!!
Nagyon gusztusos! Szeretem a receptjeidet. :)
Maria, finom volt:)
Petra, köszönöm szépen:)
A csirkeszárnyak nagyon finomak tudnak lenni, sült zöldséggel, gyümölccsel csodás BBQ.
Megjegyzés küldése